Zo wordt uw bedrijf data driven met IoT

Zo wordt uw bedrijf data driven met IoT

Zakelijke kansen door data en IoT

Gratis downloaden
5 oktober 2016

Uw telefoon meet uw gezondheid, vuilnisbakken geven aan wanneer ze geleegd moeten worden en uw horloge toont veel meer dan alleen de tijd. Er lijkt geen dag voorbij te gaan dat er geen nieuwe apparaat of object online gaat en deel uitmaakt het Internet of Things (IoT). IoT neemt een enorme vlucht en daarom is het van groot belang bijtijds te onderzoeken welke waarde en zakelijke kansen IoT biedt. In de whitepaper Connectivity to business outcomes leest u hoe u dat doet.

Contextuele inzichten uit IoT voegen waarde toe

Dankzij de inzet van goedkope kleine sensors verzamelen steeds meer apparaten data. Zo worden gegevens van elke rit van moderne auto’s opgeslagen en dat geldt ook voor tal van machines zoals olieboorinstallaties. Data op zich zegt niet zoveel, belangrijker is om verbanden te leggen tussen datasets en op die manier tot verassende inzichten te komen die kansen opleveren voor de business.

IoT overal toepasbaar

Door apparaten aan online te maken en te analyseren met moderne tools kunnen kosten worden verminderd en efficiëntie verhoogd. Denk bijvoorbeeld aan apparaten die zelf aangeven welk onderdeel binnenkort vervangen moet worden om grotere schade te voorkomen. Ook in de retail is IoT goed in te zeten om het serviceniveau, klantgerichtheid en winst te vergroten.

Voorwaarden en hindernissen

Niet alleen de kansen van IoT en data worden in de whitepaper behandeld, ook de voorwaarden en hindernissen die iedereen tegenkomt bij de ingebruikname van IoT-data komen uitgebreid ter sprake. Welke technologische middelen zijn bijvoorbeeld nodig? Het whitepaper bespreekt latency issues tot en met privacy-kwesties en TCO.

IoT in de praktijk

De whitepaper sluit af met meerdere case study’s, waaronder die van Trane. Deze wereldleider op het gebied van klimaatbeheersing heeft door het gebruik van IoT en Hadoop-distributies lagere energieconsumptie en minder onderhoud gerealiseerd. Welke platformen gebruikten zij en hoe richtten ze hun infrastructuur in? Hoe maakte de gemeente Auckland het leven voor zijn burgers veiliger door dankzij IoT? Dat en meer leest u in de whitepaper Connectivity to business outcomes. Download het nu en wees ook aangesloten op de toekomst.

Gratis downloaden