7 vragen over blockchain

16 augustus 2017
7 vragen over blockchain

De fintech-bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond. De big four en de grote banken richten blockchain-werkgroepen, afdelingen en consortiums op. Maar wat is blockchain precies en waarom staat deze technologie zo in de belangstelling? Bart Roorda, softwareontwikkelaar en kenner op dit gebied, beantwoordt zeven vragen over deze technologie.

Vraag 1: Blockchain, wat is het nou precies?

"Blockchain is een technologie waarbij je decentraal zaken kunt uitwisselen zonder een controlerende derde partij, zoals een bank of de notaris. De technologie is eigenlijk een digitaal gedecentraliseerd grootboek. Iedereen die deelneemt heeft een kopie van het grootboek op zijn computer staan. Wanneer een transactie plaatsvindt, controleren alle computers die transactie, waardoor het praktisch onmogelijk is om fouten te maken of te frauderen. Blockchain is ook de onderliggende technologie die voor cryptocurrencies wordt gebruikt, waarvan het bekendste voorbeeld de bitcoin is."

Benieuwd naar de antwoorden op de overige 6 vragen? Lees dan hier verder.

(Bron: Accountant.nl)

Masterclass "Blockchain in Business"

Op o.a. 3 en 4 oktober vindt de masterclass "Blockchain in Business" plaats in Soesterberg. Blockchain expert Martijn Bolt neemt u in twee dagen mee in de wereld van blockchain en laat u zien wat de meerwaarde voor uw organisatie is. U ervaart aan de hand van praktijkopdrachten de werking van blockchain en leert hoe u tot de juiste strategie en aanpak komt om blockchain in uw organisatie te positioneren.

Bekijk hier het programma