Big Data: nieuwe kansen met uitdagingen

8 februari 2016
Big Data: nieuwe kansen met uitdagingen

Onze maatschappij verandert ingrijpend. Internet en nieuwe technologische ontwikkelingen zullen leiden tot een wat sommigen reeds bestempelen als “vierde industriële revolutie”. Het tijdperk van Big Data is begonnen.

Van alle data in de wereld is 90% in de afgelopen 2 jaar gecreëerd. Via sociale netwerken, mail, mobiele telefoons, sensoren en grote datacenters delen we dagelijks ongeveer 2,5 triljoen databytes. Vrijwel overal laten we digitale sporen na die een bron van informatie vormen en die potentiële waarde creëren.

De beschikbaarheid van al deze enorme hoeveelheden data beïnvloedt in toenemende mate de keuzes die we dagelijks maken: privé- en zakelijk. Daarbij gaat het over allerlei beslissingen, zoals de selectie van zorg(aanbieders), de keuze van een toekomstige werkgever of het starten van een nieuwe onderneming.

Vragen waar u antwoord op krijgt

De revolutie grijpt razendsnel om zich heen, gevoed door steeds weer nieuwe en vaak disruptieve technologische ontwikkelingen.

  • Maar wat gebeurt er als er onvoldoende maatregelen worden genomen?
  • Wat zijn de gevolgen hiervan voor (overheids)organisaties.
  • Is het onvermijdelijk dat overheidsinstellingen hun bedrijfsmodellen drastisch op de schop moeten nemen?


Deze en andere aandachtspunten passeren de revue in de keynote van Prof. Dr. Mertens.

Over uw spreker Prof. Dr. Mertens

Prof. dr. Gerard Mertens is hoogleraar Financieel Management en decaan van de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit. Hij is bestuurder van het BISS Instituut, het onderzoeksinstituut van de Brightlands Smart Services Campus. Zijn expertise ligt op het terrein van Financiële Analyse, Corporate Finance en Governance.

Woon dit congres ook bij!

Ook het congres De Informatiegestuurde Overheid 2016 bijwonen? Meld u nu aan en verzeker uw plekje in de zaal!