Kwart Big Data-projecten succes

26 januari 2015
Kwart Big Data-projecten succes

Big Data is iets waar veel bedrijven mee bezig zijn. Een nieuw onderzoek wijst echter uit dat de technologie op dit moment slechts weinig bedrijven echt voordeel oplevert. Iets meer dan een kwart van de organisaties die Big Data heeft geïmplementeerd noemt het project een succes.

Dit blijkt uit onderzoek van Capgemini Consulting onder 225 bedrijven. Veel organisaties hebben Big Data op dit moment nog niet geïmplementeerd. Slechts 13% van de ondervraagde bedrijven geeft aan Big Data te gebruiken in hun bedrijfsvoering. Wie dit wel heeft gedaan blijkt in veel gevallen met tegenvallen resultaten te worden geconfronteerd. Slechts 27% van de respondenten noemde het Big Data-project succesvol; 8% spreekt over een zeer succesvol project.

Doorslaggevend in het succes van een Big Data-project
IDC heeft ook gekeken welke elementen een doorslaggevende rol spelen in het succes van een Big Data-project. De belangrijkste factor blijkt een sterk operationeel model te zijn. Dit model moet volgens IDC meerdere duidelijke elementen bevatten, waaronder een duidelijk uiteengezette bedrijfsstructuur, een systematisch implementatieplan en sterke ondersteuning vanuit het management. IDC stelt dat de succesratio voor bedrijven met een eigen analytics business unit bijna 2,5 keer hoger ligt dan voor bedrijven met een ad-hoc en vaak geïsoleerd analytics team.

Het volledige onderzoek van Capgemini Consulting is hier te vinden.

Bron: Executive-People.nl