Process Mining: op zoek naar slimme inzichten

24 oktober 2017
Process Mining: op zoek naar slimme inzichten

Door de groeiende mogelijkheden van nieuwe technologieën, kunnen organisaties steeds meer (commerciële) waarde ontsluiten aan data. Eén van de methodes hiervoor, die steeds meer aandacht krijgt in het data management speelveld, is process mining – een techniek die op een efficiënte manier heel veel data doorspit, op zoek naar slimme inzichten.

Exponentiële groei

De exponentiële groei van gedigitaliseerde data en rekenkracht maakt het mogelijk om processen steeds nauwkeuriger te volgen en te analyseren. Steeds meer gebeurtenissen worden immers geregistreerd en opgeslagen in zogenaamde event logs.

Business value uit process mining 

Process mining wordt vooral gebruikt om het functioneren van processen te verbeteren. Zo ook bij Essent. Tijdens het congres Business Process Transformation vertelt Gijs Jansen, Senior Business Intelligence Officer bij Essent Zakelijk over de business value die gehaald kan worden uit process mining.

Kerninzichten ontbraken om het operationele proces aan te sturen. Process mining bleek dé innovatie te zijn die het benodigde inzicht kon leveren. Door de juiste mensen bij elkaar te brengen heeft Gijs in relatief korte tijd veel waarde gerealiseerd door processen significant te verbeteren.

Ervaringen van Essent Zakelijk

Meer weten over wat process mining? Gijs deelt tijdens het BPT congres hoe Essent Zakelijk dit gerealiseerd heeft en welke lessen hij heeft geleerd! Bekijk het volledige congresprogramma.