SAS ontwikkelt Saas Now

15 april 2015
SAS ontwikkelt Saas Now
SAS ontwikkelt Saas Now

SAS, specialist in Business Analytics en Amsio, leverancier van cloud en managed services, hebben een nieuwe Business Intelligence cloud-oplossing ontwikkeld: Saas Now. Deze self service BI-toepassing stelt de functionaliteit van SAS Visual Analytics beschikbaar via de cloud en is speciaal ontworpen voor het middenbedrijf.Saas Now wordt bovendien per maand gefactureerd en is maandelijks opzegbaar waardoor vooraf geen grote investering is vereist.

Met Saas Now zijn rapportages snel beschikbaar op een iPad. Daarmee is het een oplossing voor organisaties die met datavisualisatie en analytics sneller tot betere beslissingen willen komen, aldus Henk Mosterd, Managing Director van Amsio. “We zien dat steeds meer middelgrote bedrijven op zoek zijn naar een professionele BI-omgeving zonder er qua kosten en doorlooptijd een omvangrijk project van te willen maken. Met Saas Now bieden we een simpele cloud-oplossing die eenvoudig te beheren is en waarvoor geen grote investeringen in hardware en software zijn vereist. Hiermee profiteren middelgrote organisaties op een flexibele manier van de analysekracht van SAS.” 

Karel Kinders (foto), Managing Director SAS Nederland: “Met deze cloud-oplossing komen geavanceerde Business Intelligence en Analytics eenvoudig binnen handbereik van middelgrote ondernemingen. Daarmee kunnen we nog meer organisaties en business professionals op een flexibele manier overal en altijd snel inzicht geven in hun groeiende hoeveelheid data, zonder dat zij daarvoor afhankelijk zijn van de IT-afdeling of gebonden zijn aan lange licentiecontracten.”

Amsio en SAS werken al langer samen op het gebied van hosting en cloud. Saas Now is door Amsio en SAS Nederland ontwikkeld in nauwe samenwerking met engineers van het Amerikaanse hoofdkantoor van SAS. Het wordt in Nederland geïntroduceerd, maar is ook in andere landen beschikbaar, aldus Mosterd.

Bron: DutchITChannel.nl