Blog Robert Borkes

24 mei 2017
Blog Robert Borkes

Vorig jaar mocht ik spreker zijn op de 1e editie van het Heliview event Return on Information (ROI) te Burgers Zoo. Op dit congres bleek dat de vraag wat informatie vandaag de dag organisaties oplevert, voor veel organisaties nog onvoldoende duidelijk is. Dat is op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen, omdat informatie één van de grootste (zo niet de grootste) assets is die een organisatie op dit moment kan bezitten. Want zonder goede informatie geen kennis, en zonder kennis geen effectieve besluitvorming. 

Dit was de aanleiding om omtrent dit thema samen met Heliview de training “Informatiemanagement” te ontwikkelen. Waarbij uiteraard de centrale vraag is: "Hoe haal je meer rendement uit informatie?". Maar is dit een technische en vooral functionele vraag? Dit is precies de vraag die ik ook bij aanvang van de eerste editie in april aan de deelnemers stelde. Het antwoord van de deelnemers op deze vraag was een unaniem "ja"!  De deelnemers bleken dus een technische en vooral functionele training te verwachten om een antwoord op hun vraag te krijgen. 

Helaas moest ik de deelnemers per omgaande teleurstellen en hun vertellen dat de training "informatiemanagement" geen technische of functionele training was, en daarmee was de toon voor deze twee dagen gezet! Maar...wat mochten de deelnemers dan wel verwachten? Een praktisch training die ingaat op de eigen praktijkcase. De deelnemers krijgen hierdoor antwoord op hun eigen informatievraagstuk om meer waarde uit hun informatie te halen. Dit op een manier die toe te passen is binnen de eigen werkomgeving. De deelnemers worden uitgedaagd logisch na te denken over het letterlijk vertalen van informatie naar kennis. De output van het informatieproces wordt hierbij gekoppeld aan de strategie van de betreffende organisatie. Dus op basis van bestaande informatie en zonder gebruik van technologische of functionele hoogstandjes leren de deelnemers hoe maximaal rendement uit informatie kan worden gehaald. 

Dat dit werkt en inspeelt op de behoefte blijkt uit het enthousiasme van de deelnemers. De deelnemers hebben van begint tot eind met veel aandacht en interactie deelgenomen aan deze training. Welke gewaardeerd werd met een ruime negen. Dat is pas waarde toevoegen!

Lees hier de reacties van de deelnemers

Interesse om deel te nemen?

Wilt u ook deelnemen aan de volgende editie op 20 en 21 juni  in Amersfoort? Meld u dan hier aan.