Doxis Blog

Digitale data puinhoop: ‘pick your cherries’ én je risico’s

18 juni 2019

Informatiegestuurd werken op basis van gestructureerde data is de heilige graal voor elke organisatie. Maar het sleutelwoord is ‘gestructureerd’. Want hoewel we beschikken over een ongelooflijke hoeveelheid data en deze daarnaast steeds meer en sneller vergaren, laten we verreweg het grootste deel daarvan onbenut.

Digitale data puinhoop: ‘pick your cherries’ én je risico’s

Een robot als meest gewaardeerde collega

8 februari 2019

n een serie van drie blogs gaan we in op het fenomeen ‘Mens en Transitie’. In de eerste blog ‘De wereld verandert snel – groot cliché, enorme gevolgen’ ging het over de context van alle veranderingen in termen van technologie, samenleving en overheid. Het tweede blog, ‘Hoe je de hele organisatie meekrijgt in de transitie’ zoomde verder in op wat die veranderingen betekenen voor de informatieprofessional anno nu. In dit derde en laatste blog lees je hoe je hier nu en in de toekomst invulling aan kunt geven. Want dat die robot-collega er komt, sterker nog: er als is, is een feit!

Een robot als meest gewaardeerde collega

Bekijk de film van het Doxis Seminar 2018!

31 januari 2019

De virtuele wereld is allang geen ver-van-je-bed-show meer. Enorme databergen bieden grenzeloze mogelijkheden. En hoe ver kunnen we gaan? Dit stond centraal tijdens deze inspirerende dag! Robots, kunstmatige intelligentie, een hamer, verwondering, verbijstering, privacy en nog veel meer kwam voorbij op 6 november 2018 in het NEMO Science Museum te Amsterdam. Bekijk de sfeerimpressie van het Doxis Seminar 2018 dat in samenwerking met populair wetenschappelijk magazine New Scientist is georganiseerd.

Bekijk de film van het Doxis Seminar 2018!

Grip op je informatie is zooo 2017…toch?

4 juni 2018

De hoeveelheid data, en daarmee ook de hoeveelheid ongestructureerde data, groeit exponentieel en dat blijft het ook doen. Wat betekent dit voor je werk in termen van rechtmatigheid en doelmatigheid? Waar zit de frustratie en hoe pak je dit aan? Of waar zitten juist de mogelijkheden en hoe benut je deze? We zetten de belangrijkste valkuilen op een rij en geven gelijk aan hoe we je kunnen helpen.

Grip op je informatie is zooo 2017…toch?