Mostware Blog

Microsoft Power BI uitblinker als het gaat om slimme data

19 juni 2019

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is big data niet alleen weggelegd voor grote ondernemingen. Mijn collega Thomas schreef er al eerder over. Het belang van data wordt steeds groter. Is het niet om je eigen onderneming winstgevender te maken, dan is het wel omdat partijen om je heen er belang aan hechten. Zo kunnen bijvoorbeeld aanbieders in de zorg niet langer om data heen; ze hebben immers te maken met verzekeraars die al jaren data verzamelen om op die manier risico’s beter in te kunnen schatten.

Microsoft Power BI uitblinker als het gaat om slimme data

Slim zakendoen? Ga vandaag nog aan de slag met data!

2 juni 2019

Je kan als ondernemer je zaak runnen op basis van je onderbuikgevoel. Maar zakendoen wordt steeds complexer en de wereld verandert steeds sneller; dat onderbuikgevoel is vaak niet meer genoeg. Met data kan je belangrijke beslissingen staven, trends herkennen en inzicht krijgen in welke onderdelen van je bedrijf goed gaan en waar ruimte voor verbetering zit.

Slim zakendoen? Ga vandaag nog aan de slag met data!

Data het nieuwe olie? Hoezo?

19 april 2019

Big Data, Machine Learning, Articifial Intelligence: het gaat onze toekomst veranderen, dat is zeker. Maar hoe precies? Ahmed Lachal, Data Scientist bij MostWare, weet daar ook het precieze antwoord niet 123 op. Wel kan hij ons een klein stukje meenemen in deze nieuwe wereld, waar alles staat of valt met data.

Data het nieuwe olie? Hoezo?