OpenIMS

OpenIMS
OpenIMS

Profiel OpenIMS

Het beheer van documenten, kennis en websites vertoont veel overeenkomsten. Systemen voor dit soort toepassingen groeien ook steeds meer naar elkaar toe tot Informatie Management of Enterprise Content Management Systemen. Bij al dit soort systemen moet eenvoud centraal staan. Als er hoge drempels zijn voor gebruikers om dit soort systemen te gebruiken, zullen ze niet succesvol zijn.

OpenIMS is een van de eerste Informatie Mananagement Servers (IMS) en is door OpenSesame ICT ontwikkeld. In plaats van separate oplossingen voor Content Management, Document Management, Kennis Management en E-mail Archivering biedt OpenIMS een geintegreerde oplossing voor al deze terreinen. Voordeel van deze integratie is dat het het hergebruik van documenten enorm bevorderd wordt en dat er een centrale opslag is voor alle mogelijke vormen van informatie.

OpenIMS is een "best of both worlds" mix van zowel Open Source als bijvoorbeeld Microsoft producten. Zo wordt bijvoorbeeld Apache gebruikt voor de webserver en Microsoft Office (Word, Excel) of OpenOffice voor het aanpassen van de content.